Dania rybne

Dorsz w sosie pomidorowym


Składniki:

filet z dorsza, 1KG

cebula, 3SZT

Ogórek kiszony, 4SZT

papryka konserwowa, 2SZT

KONCENTRAT POMIDOROWY MAŁY, 1SZT

sok pomidorowy, 2SZKL

rozmaryn, 0,5ŁYŻECZKI

wegeta, pieprz, DO SMAKU

SOK Z OGÓRKÓW KISZONYCH, 0,5SZKL

mąka, 1.5SZKL

otręby pszenne, 3ŁYŻKI

sos chili słodko-kwaśny, 2ŁYŻECZKI

 

Wykonanie:

1. PRZYGOTOWAĆ PANIERKĘ Z MĄKI I OTRĄB OBSMAŻYĆ PRZYPRAWIONE FILETY

2. POKROIĆ WARZYWA I CHWILE SMAŻYĆ NA OLIWIE

3. DODAĆ DO WARZYW SOKI I PRZECIER

4. POGOTOWAĆ Z 5MIN I DOPRAWIĆ PODANYMI W PRZEPISIE PRZYPRAWAMI

5. NA PÓŁMISEK WYŁOŻYĆ RYBĘ I POLAĆ SOSEM Z WARZYWAMI

 

Przepis i zdjęcie zostały zaczerpnięte ze strony internetowej: http://smaker.pl/